Do początków XIX wieku Karkonosze i Góry Izerskie były traktowane jako jedno pasmo, w którym mieszały się wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne. Dziś, po śląskiej stronie - polskie, a kiedyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. W tym menu znajdziecie Państwo podobną mieszankę. Inspiracją dla poniższych dań są receptury sięgające jeszcze końca XVIII wieku i pochodzące z pobliskich terenów. Połączyliśmy tradycyjne przepisy i składniki z nowoczesnym podejściem do gotowania,technikami kulinarnymi, znanymi z najlepszych restauracji na świecie oraz elementami wpływów kulinarnych różnych kuchni świata.
Ja nazywam się Bartłomiej Frątczak i jako szef kuchni mam zaszczyt serdecznie Państwa zaprosić na doświadczenie kulinarne w restauracji Dziki Wodospad.
Znajdziesz nas vis-à-vis Dzikiego Wodospadu gdzie swój bieg
rozpoczyna wiekszośc szlaków turystycznych Karkonoszy
Codziennie 10:00 - 21:00